Hosteli u Rijeci: rezervirajte hostele online

Ako želimo posjetiti Rijeku ili jednostavno moramo doći u Rijeku iz nekog, bilo kakvog, razloga, a usput ne želimo mnogo potrošiti, onda su hosteli sigurno dobar izbor.

Koja je osnovna razlika između hotela i hostela? Hostel nudi vrstu smještaja koji je jednostavniji od onog hotelskog, sobe su uglavnom višekrevetne, posjeduju zajedničko kupatilo, a atmosfera je opuštena, možemo čak reći i prijateljska. Upravo zato usluge hostela uglavnom koriste mladi koji su otvoreniji i neposredniji u sklapanju novih poznanstava. No, hostelske usluge sve češće koriste i obitelji s djecom, školske grupe pa tako i individualni putnici.

Danas, zbog sve veće potrebe za jeftinijim smještajem, hosteli postaju sve komforniji. Tako većina hostela nudi besplatni bežični pristup internetu i klimu. Neki hosteli nude mogućnost obroka.

U Rijeci ima puno hostela koji se nalaze po cijelome gradu. U samom centru grada ima ih zaista mnogo. Tako da, ako smo u Rijeci samo na kratko, a treba nam ugodno i povoljno prenoćište, hostel je sigurno odličan izbor.

Hostels in RijekaU centru grada postoje sljedeći hosteli: Lounge Hostel Carnevale, Hostel Kosy, Hostel Ana, Hostel River, Hostel Kvarner, Hostel Rijeka, Hostel Aston, Hostel 1W i Happy Hostel.

Nešto izvan grada, ali ne predaleko nalaze se: Hostel Lavanda, Das Hostel Rijeka, Youth Hostel Rijeka, Hostel Dharma i Hostel Češka Beseda.

U Rijeci se nalazi i Omladinski hostel. On pripada lancu Omladinskih hostela po cijeloj Hrvatskoj koji su dio Hrvatskog ferijalnog hostelskog saveza. Članovi saveza smještaj u Omladinskim hostelima plaćaju po izuzetno povoljnim cijenama.

Smještaj u svim hostelima možemo provjeriti i rezervirati online. To možemo napraviti preko stranice Booking.com bez ikakve rezervacijske naknade. Na taj način možemo provjeriti točnu lokaciju hostela, pogledati kako izgleda i po osobnom ukusu izabrati onaj koji nam najviše odgovara. Ono što je također iznimno važno pri odabiru smještaja je to što možemo uz svaki hostel pročitati i mišljenja njegovih bivših posjetitelja.