Najbolji turistički vodič za Rijeku

Razgledavanje Rijeke uz stručnog vodiča jedan je od najboljih načina da vidimo najvažnije znamenitosti grada te da o njima nešto i saznamo. Stručna vodstva ovakve vrste najčešće se organiziraju za grupe posjetitelja. Turistički vodiči su stručne osobe širokoga znanja koje vrlo često prenose informacije i emocije koje je teško pronaći u brošurama, knjigama ili na nekoj web stranici. Vrlo često zadovoljstvo nekim putovanjem, šetnjom ili posjetom nekoj znamenitosti ovisi upravo o turističkom vodiču.

Ove godine posjetitelji i svi zainteresirani mogu uživati i u razgledanjima grada koja traju dva sata, a organiziraju se svake nedjelje (u periodu od 1. svibnja do 25. rujna). O detaljima ove ponude više informacija možemo dobiti u TIC-u (Turističkom informativnom centru) na Korzu.

Ako nas zanima neka druga vrsta vodiča za Rijeku onda možemo predložiti i inovativni turistički vodič odnosno aplikaciju Rijeka Connect. Radi se o mobilnoj aplikaciji za pametne telefone koja omogućava korisnicima uvid u kulturne znamenitosti grada te također u kalendar zbivanja u Rijeci. Aplikacija je osim na hrvatskom jeziku dostupna i na engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku.

travel guide for RijekaNo, to nije jedina mobilna aplikacija ovoga tipa. Rijeka ima i mobilnu aplikaciju za mlade koja je od mladih i osmišljena, a temelji se na šetnji gradom pomoću “đireva”. Tako mladi mogu “prošetati” po Trsatu, uz Rječinu, saznati ponešto o riječkim znamenitostima, povijesti industrije, ali i o smještaju, mjestima na koja treba izlaziti, izletima, plažama, riječkim parkovima i slično. Ova je aplikacija dostupna na hrvatskom, engleskom i talijanskom jeziku, a besplatno se može preuzeti na Google Playu ili na Windows Phone app storeu.

Rijeku možemo razgledati i s mora. Postoje organizirani izleti brodom koji posjetiteljima pružaju jedan sasvim novi doživljaj Rijeke.

Ili, ako smo dovoljno hrabri, možemo uzeti kartu Rijeke u ruke i istraživati sami. I u tome ima neke čari.

A koji je najbolji turistički vodič za Rijeku – to je pitanje na koje ćemo znati odgovor nakon što Rijeku i posjetimo.