Pješčane plaže u Hrvatskoj – popis najboljih plaža u Hrvatskoj

Sandy beaches in CroatiaHrvatska je obala puna otoka, otočića, uvala i naravno plaža. Svatko može pronaći plažu po osobnom ukusu – stjenovitu, šljunčanu, pješčanu ili umjetno napravljenu plažu, odnosno kupalište. Plaže možemo pronaći duž cijele hrvatske obale, od Istre do Dalmacije. U nastavku saznajte koje su najljepše pješčane plaže u Hrvatskoj.

Pješčane plaže u Hrvatskoj

  • Rajska plaža na otoku Rabu – nalazi se u mjestu Lopar, duga je 1,5 km.

Ova je plaža odličan izbor za obitelji s djecom i za neplivače zbog plitkoga mora. Odlikovana je plavom zastavom te nudi niz sadržaja sportskog karaktera, restorana i kafića.

  • Crni molo – pješčana plaža u Crikvenici

Jedna je od najposjećenijih plaža Crikveničke rivijere zbog obilja dodatnih sadržaja koje nudi svojim posjetiteljima – od aerobika, skijanja na vodi, odbojke na pijesku do zabavnih sadržaja za najmlađe.

  • Bijeca – pješčana plaža u Medulinu

Duga je 1 km te ima aquagan.

  • Saharun – na Dugom otoku

Smještena je na sjevernom dijelu otoka, duga je 800 m. Okružena je borovom šumom. Omiljeno je odredište osoba svih uzrasta.

  • Zaton – pješčana plaža u blizini Zadra

Na udaljenosti od samo 13 km od Zadra, nalazi se pješčana plaža Zaton. Odlikovana je plavom zastavom te je prilagođena osobama s invaliditetom. Pruža brojne dodatne aktivnosti – parkove za djecu, tenis, mini golf te bogatu restorantsku ponudu.

  • Slanica – na Murteru

Plaža Slanica smještena je samo 1 km od centra Murtera. Omiljeno je odredište ljubitelja picigina. Osim pješčanog dijela ova plaža ima i betonirani dio, gdje se nalazi zabavni dječji centar te mnogi kafići.

  • Vela Pržina – pješčana plaža na Korčuli

Za ovu plažu zaista možemo reći da je jedna od najljepših u Hrvatskoj. Njena karakteristika je okruženost vinogradima. Kao i na mnogim plažama i ovdje možemo unajmiti suncobrane i ležaljke te uživati u kristalno čistom moru.

Ovo je popis samo nekih hrvatskih plaža, no Jadran obiluje i manjim, skrivenim, šljunčanim ili “divljim” plažama koje su mnogima omiljeni izbor.

U svakom slučaju bismo spomenuli plažu Zlatni rat koja se nalazi u Bolu na Braču. To je šljunčana plaža, neopisive ljepote i oblika koji se konstantno mijenja pod utjecajem mora i vjetra.