Prijevoz do Zračne luke Rijeka

Riječka zračna luka nalazi se na otoku Krku, pokraj mjesta Omišalj, a od Rijeke je udaljena nešto manje od 30 kilometara. Putovanje do zračne luke autobusom traje oko pola sata. Za svaki let iz Riječke zračne luke organiziran je i prijevoz autobusima Autotransa koji se odvija na relaciji Opatija – Rijeka – Kraljevica – Zračna luka Rijeka i obrnuto.

Rijeka AirportZračna luka Rijeka vrlo je važna za razvoj i jačanje turizma na širem riječkom području. Samim time veseli činjenica da je posljednjih godina polako vratila svoj stari sjaj i uspjeh u poslovanju.

U ugodnoj vožnji autobusom koja traje tridesetak minuta možemo se opustiti i kroz prozor autobusa uživati u kraju kojim prolazimo. Čim izađemo iz Rijeke proći ćemo kroz Kostrenu, koja je inače omiljena šetnica i kupalište stanovnika Rijeke, zatim ćemo vidjeti Bakar, mali gradić koji nam je svima najpoznatiji po bivšoj koksari, Bakarac i Kraljevicu i njenu predivnu Forticu te ćemo zatim preko Krčkog mosta prijeći na otok Krk. Krčki je most izgrađen 1980. godine, njegova je dužina 1430 metara, a premošćuje kanal koji se zove Krčki kanal. Kada prijeđemo Krčki most ubrzo ćemo doći do Zračne luke Rijeka koja se nalazi u blizini gradića Omišalj.

Kako bismo stigli u Zračnu luku Rijeka možemo potražiti i druge načine. Možemo putovati automobilom odnosno taxijem. Iz Rijeke postoje organizirani taxi transferi do zračne luke ili iz zračne luke. Taxi transferi mogu biti organizirani automobilima, kombijima, mini autobusima i autobusima. U Rijeci postoji nekoliko taxi prijevoznika koji nude ovakvu vrstu usluge. Ovakva se usluga, naravno može koristiti i za putovanje do ili iz nekih drugih zračnih luka.

U kategoriji taxi transfera postoji i mogućnost VIP prijevoza koji se uglavnom koristi za važne osobe, poznate osobe, no možemo takvu uslugu koristiti i za osobu koja za nas ima posebnu važnost.

Taxi transfere za bilo koje destinacije možemo rezervirati i online na stranici bookingcarcroatia.com.