Putovanje autobusom iz Rijeke do Krčke zračne luke

Krčka zračna luka odnosno zračna luka Rijeka – Krk, kao što i samo ime govori, nalazi se na otoku Krku, a udaljena je od grada Rijeke 30-ak kilometara. Posluje od svibnja 1970.godine (02.05.1970.)

Putnici koji u zračnu luku Rijeka stižu te nastavljaju prema Rijeci ili nekom drugom odredištu najčešće imaju organiziran transfer, što znači da imaju već unaprijed osiguran prijevoz do željene destinacije.

from Rijeka to Krk airportAko iz Rijeke želite stići u zračnu luku Rijeka, to možete učiniti autobusom. Putovanje autobusom traje oko pola sata. Autobusne veze iz Rijeke prilagođene su polascima zrakoplova sa Krka. Ako se odlučimo za autobusni prijevoz putem agencije Autotrans, dovoljno je da provjerimo polazak te rezerviramo, odnosno kupimo kartu za željeni termin. Putnička agencija Autotrans nudi i popuste za mlade te periodično ima i neke druge pogodnosti koje svakako treba iskoristiti.

U tridesetak minuta, koliko vožnja autobusom traje, možemo se zabaviti razgledavanjem krajolika kojim prolazimo. Tako ćemo, čim izađemo iz Rijeke proći pokraj Kostrene, zatim Bakra, Bakarca, Kraljevice te ćemo zatim preko Krčkog mosta prijeći na otok Krk. Prisjetimo se da je Krčki most izgrađen 1980. godine, dug je 1430 metara, a premošćuje kanal koji se zove Krčki kanal. Kada prijeđemo most, ubrzo ćemo stići do Zračne luke Rijeka koja se nalazi u blizini mjesta Omišalj.

Treba naglasiti da je zračna luka Rijeka, nakon niza teških godina pa čak i nakon perioda u kojemu uopće nije poslovala, trenutno među zračnim linijama u Hrvatskoj koje bilježe velike pluseve u poslovanju. Govorimo o velikim postocima – kao primjer dajemo podatak da je promet putnika u 2015. bio 30% veći nego u 2014. U ovoj godini, ohrabreni već postignutim uspjesima, zaposlenici očekuju još 10% veći promet. Zračna luka Rijeka ima zaista veliki značaj za turistički razvoj cijele regije no isto tako i za međunarodno poslovanje. Zračna luka Rijeka posluje s mnogim poznatim stranim aviokompanijama kao što su Ryanair, Airberlin, Germanwings, Airbaltic, Norwegian i mnogim drugima.

Back to Top