Smještaj i događanja u Rijeci

Ako se odlučimo na boravak u Rijeci, najvećem gradu sjevernog Jadrana, imamo prilično dobar izbor. Ovisno o osobnim željama i ukusu, smještaj možemo pronaći u hotelima, hostelima i privatnom smještaju.

U samom centru grada nalazi se hotel “Bonavia” sa četiri zvijezdice. Idealan je za poslovne ljude i one koji vole biti u središtu zbivanja. Hotel se nalazi u blizini Korza, žile kucavice cijeloga grada. Na samo par minuta hoda od strogog centra grada nalazi se i hotel “Neboder” sa tri zvijezdice. Pozitivna strana hotela “Neboder” je predivan panoramski pogled na cijeli grad. Hotel “Jadran” nalazi se u nešto mirnijem dijelu grada, na samoj obali mora. Ima četiri zvijezdice te je idealan za poslovne goste i sve one koji radije biraju mirniju atmosferu no ipak blizu centra grada.

Rijeka hotelMladi ljudi i oni koji ne žele puno potrošiti za smještaj, u Rijeci će pronaći veliki broj hostela, od kojih je većina smještena u centru grada. To su hosteli: Korzo, Rijeka, Aston, Kosy, River, Kvarner, Carnevale, Ana i 1W. Ako ne želimo biti smješteni u centru grada, smještaj možemo potražiti u hostelima Lavanda, Češka beseda, Dharma, Das Hostelu Rijeka, Fun hostelu i Youth hostelu. Nećemo zaboraviti napomenuti da u Rijeci postoji i jedan Botel – Botel Marina.

Kako u centru grada, tako i u periferiji, možemo potražiti smještaj i u privatnim sobama ili apartmanima.

Rijeka je grad koji kroz cijelu godinu nudi brojna zbivanja i manifestacije te time privlači brojne goste. Jedno od najposjećenijih i najpoznatijih događanja u gradu zasigurno je Riječki Karneval koji u siječnju/veljači svake godine kulminira maskiranom povorkom po Korzu. U ljetnom periodu, najbogatija manifestacija su Riječke ljetne noći. Riječke ljetne noći po prvi su put održane prije dvanaest godina (2004.). To je festival glazbeno-scenskog karaktera, čiji bogati program nudi ponešto za sve ukuse – od klasične glazbe i drame do izvedbi uličnih umjetnika te hrvatskih estradnih zvijezda.

Rijeka, naravno, nudi i mnoštvo drugih zbivanja, izložbi, koncerata, predavanja, workshopova. Za sve uzraste, za sve ukuse.

Back to Top