Što raditi u Rijeci?

U Rijeci možemo raditi svašta, stoga baš i nije lako odgovoriti na pitanje: “Što raditi u Rijeci”?

Ovisno o vremenu kojeg želimo provesti u ovom zanimljivom gradu ovisi i izbor aktivnosti koje ćemo učiniti.

Ako smo u Rijeci na samo par sati, svakako bismo trebali prošetati riječkim Korzom. Korzo je riječka najpoznatija ulica koja se nalazi u samom centru grada. Obiluje kafićima, trgovinama i uvijek je prepunoa ljudi. Na Korzu se često odvijaju razne manifestacije, tu ćemo susresti ulične svirače i zabavljače, moći ćemo vidjeti izložbe na otvorenom, sajmove zdrave prehrane, sportska zbivanja i slično. Korzo je srce grada koje će nam dočarati kakav je Rijeka uistinu grad i kakvi su njeni stanovnici.

Nedaleko Korza možemo posjetiti i Tarsatički principij te se na trenutak vratiti u kasnoantičko razdoblje.

Korzo croatiaAko u Rijeci ostajemo nešto duže onda, osim šetnje Korzom, možemo posjetiti mnoge zanimljivosti ili znamenitosti grada. Grad Rijeka ima dobru povezanost javnim prijevozom sa svim dijelovima grada, tako da nam to neće biti problem. U samom centru grada nalazi se Katedrala sv.Vida, Kapucinska crkva Gospe Lurdske, Crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije, Crkva sv. Fabijana i Sebastijana, Crkva sv. Jeronima i riječka sinagoga.

Ako se malo odmaknemo od centra grada svakako treba posjetiti Trsat i Trsatsku gradinu koja je smještena na brijegu iznad Rijeke i s koje ćemo uživati u veličanstvenom pogledu na cijeli Kvarnerski zaljev.

U istom dijelu grada nalazi se i Svetište Majke Božje Trsatske te Franjevački samostan Trsat.

Ljubitelji šetnje svakako bi trebali prošetati lukobranom koji se popularno zove “Molo longo”, a dug je 1707 metara. Šetnja lukobranom omogućuje pogled na Rijeku s morske strane.

Rijeka obiluje i muzejima raznih vrsta i namjena, od Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, Prirodoslovnog muzeja, Muzeja grada Rijeke pa do Peek&Poke muzeja djetinjstva.

Ono što možemo zaključiti je da u Rijeci ne može biti dosadno. A ovo što smo nabrojali je samo kap u moru ponude koju nudi Rijeka.