The Rijeka youth theatre

The Rijeka youth theaterThe Rijeka youth theatre ili TRY theatre je škola glume namjenjena djeci od vrtićkog do srednjoškolskog uzrasta. Ova škola glume organizirana je u vidu radionica koje se održavaju dva puta tjedno, a traju 45, 60 ili 90 minuta. Specifičnost TRY theatre škole glume je u činjenici da se u radionicama koristi engleski jezik, samo za one najmlađe, odnosno za djecu vrtićke dobi, koristi se i hrvatski jezik. Radi se u malim grupama koje broje najviše 12 članova.

Naglasak rada ove škole je na kreativnosti i omogućavanju da djeca sama stvaraju vlastita iskustva, a ne na klasičnom učenju i usvajanju znanja.

TRY theatre svoje radionice organizira na tri lokacije a to su:

  • Rijeka – HKD na Sušaku – u pet radionica za različite uzraste: 1. Tots (vrtić – 1.razred), 2. Juniors (2. – 3. razred), 3. Elementary (4. – 5. razred), 4. Middle (6. – 7.razred) i 5. High school (Srednja škola).
  • Kastav – Osnovna škola Kastav – u tri radionice za različite uzraste: 1. Juniors (vrtić – 2.razred), 2. Elementary (3. – 4. razred) i 3. Middle (5. – 7. razred)
  • Volosko – Dom Liburnija – u dvije radionice za različite uzraste: 1. Juniors (1. – 3. razred) i 2. Elementary (4. – 6. razred).

Osim činjenice što djeca koriste engleski jezik, a mislimo da je to danas jako važno, ova škola glume dozvoljava djeci da budu ono što jesu. Uz usvajanje osnovnih tehnika glume, disanja, pokreta i artikulacije, TRY theatre u centar svega stavlja dijete. Svako je dijete jednako važno i u ovim radionicama imati će priliku izraziti svoju kreativnost i strast.

TRY theatre idealno je mjesto za djecu koja se vole smijati i zabavljati, za one koji su možda malo nesigurni, a žele se riješiti svoje nesigurnosti, za djecu koja su kreativna i naravno za djecu koja vole engleski jezik, bez obzira koliko ga dobro govore.

TRY theatre ima i svoju facebook stranicu na kojoj možemo vidjeti kako izgledaju radionice te pratiti sva njihova gostovanja.